Informācija medijiem
2019.gada 21.augustā

24.augustā, 7. un 21.septembrī Jūrmalā notiks trīs zaļie bezmaksas pārgājieni

Patīk Jūrmala un pastaigas svaigā gaisā? Interesē kultūra, vēsture? Saista daba?
Tad nāc un piedalies biedrības “Vides aizsardzības klubs” organizētajos pārgājienos -  BEZMAKSAS zaļo pārgājienu ciklā “Daba un cilvēks Jūrmalā”:

Tiekamies!
−    24. augustā “Ķemeru noslēpumi”;
−    7.septembrī - “Rainis un jūra”;
−    21.septembrī - “Ragakāpa – kur upe satiekas ar jūru”.

Uz zaļo pārgājienu “Ķemeru noslēpumi” pulcējamies jau šo sestdien, 24.augustā, plkst. 11:00, pie Ķemeru dzelzceļa stacijas. Lūgums iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., vai zvanot uz tel.nr. 29374253 (Elita Kalniņa). Piesakot dalību, norādiet pārgājiena datumu un nosaukumu, kā arī pieteikto dalībnieku skaitu.

Katra maršruta kopgarums 4-6 km, ilgums 3-4h. Piedalīties var jebkurš interesents labā veselības stāvoklī, sākot jau no 7 gadiem. Nepilngadīgajiem jābūt vecāku vai citu atbildīgu personu pavadībā.

Šie pārgājieni aicinās ne tikai ceļot un pētīt, bet kopā atklāt ko jaunu skaistajā Jūrmalā. Katrs Zaļais pārgājiens būs unikāls, liekot uzsvaru uz jūras un piekrastes aizsardzību, dabas daudzveidību un kultūras mijiedarbību.

“Ar šo pārgājienu palīdzību vēlamies popularizēt dabas un vides tūrismu kā izziņas metodi, ģimenes, draugu kopas, kolēģu kolektīvu saliedēšanās instrumentu, zaļo dzīvesveidu un saudzīgu attieksmi pret dabas vērtībām un kultūrvēstures mantojumu”, informē Līga Bulmeistere biedrības “Vides aizsardzības klubs” pārgājienu cikla “Daba un cilvēks Jūrmalā” projekta vadītāja.

Pārgājienu laikā tiks fotografēts publicitātes vajadzībām.

Zaļos pārgājienus organizē biedrība “Vides aizsardzības klubs” ar Jūrmalas pilsētas atbalstu, Zilā karoga programmas ietvaros.

Informāciju sagatavoja:
Līga Bulmeistere
projekta “Daba un cilvēks Jūrmalā” vadītāja “Vides aizsardzības klubs”